Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

GYIK

Mire használhatóak az aromaterápiás diffúzorok?

Az aroma diffúzorokkal lehet a legegyszerűbben, legbiztonságosabban és a leghosszabban kihasználni az illóolajok hatásait. Használhatod térillatosításra akár otthon, akár autóban. Lehet aromaterápiás céllal: nyugtató, meditációs célra, vagy épp levegőfertőtlenítésre is használni.

Milyen technológiával működnek aromaterápiás párologtatók?

Az általunk forgalmazott aromaterápiás diffúzorok nagyrészt ultrahangos technológiával bontják finom, hideg párává a vizet. A tartályban lévő illóolajok hevítés nélkül kerülnek a finom párába, így 100%-ban megőrzik az illóolajok minden jótékony hatását.

Milyen típusú párát állít elő az ultrahangos diffúzor?

Az ultrahangos diffúzor hideg párát állít elő, nem melegíti fel a készülékbe töltött vizet. Ez a működés kiválóan alkalmas a terápiás olajokhoz, mert nem keletkezik hő, így a bennük lévő kémiai összetevők változatlanok maradnak, azok terápiás hatása nem csökken.

Használhatok csapvizet a diffúzorokhoz?

Minden esetben szobahőmérsékletű, tiszta csapvizet vagy desztillált vizet használj. Számos helyen nem elég lágy a víz, emiatt a vízkő és egyéb ásványi lerakódások elkerülése érdekében javasolt a desztillált víz alkalmazása.

Mennyi vizet töltsek a készülék tartályába?

A diffúzorok és párologtató készülékek különböző méretű víztartállyal rendelkezhetnek. A tartályon általában fel van tüntetve az alkalmazható maximális vízszint. Kérjük, ezt soha ne lépd túl, mert az a készülék meghibásodásához vezethet! Használat után töröld szárazra a készüléket, hogy a vízkő és illóolaj maradványok ne rakódhassanak le.

Mennyi illóolajat szükséges a víztartályba tenni?

A tiszta, 100%-os illóolajok esetében a helyiség méretétől függően 2-5 csepp illóolaj elég lehet. Ha nagyobb méretű a tartály (pl. párologtatók esetén akár 5 liter is lehet), akkor ennél többet is tehetünk a vízzel feltöltött tartályba. Van néhány oka annak, amiért nem szabad túlzott mennyiségű illóolajat hozzáadni az aroma diffúzorhoz. Először is, az illóolajok illata túl erős lehet, különösen kisebb terekben. Másodszor az illóolajok túlzott expozíciója egészségügyi problémákat okozhat azok számára, akik érzékenyek vagy allergiásak az illóolajra. Harmadsorban a túlzott illóolaj használat a készülékben is kárt tehet: a porlasztóban a porlasztó lemezek összetapadását okozhatják és a műanyag víztartállyal ill. alkatrészekkel való, kelleténél nagyobb hígítási arányú illóolaj reakcióba léphet a műanyag anyagával, ami tönkreteheti a készüléket.

Hogyan használjam az illóolajat a diffúzorban?

Előbb tölts megfelelő mennyiségű vizet a víztartályba, majd tégy néhány csepp illóolajat is bele. Az ultrahangos párologtatókat úgy tervezték, hogy a víz és illóolaj cseppek a párásítás során elkeverednek a finom vízpárával.

Mi történik, ha elfogy a folyadék a diffúzor víztartályából?

A legtöbb diffúzorban érzékelő szenzorok érzékelik, ha elfogyott a párologtató folyadék és automatikusan kikapcsolnak.

Mennyire zajos egy ultrahangos diffúzor? Éjszakai használatnál zavaró?

A párologtatás kb. 35 decibel hangerővel működik. 0-20 decibel a suttogás hangereje, kb. 40 decibel egy könyvtár háttérzaja. A kellemes illat, a hangulatos fény segíti az elalvást és az ellazulást.

A LED-es világítással, fényjátékkal rendelkező diffúzor fénye villódzik? Nem zavaró?

A LED világítás egyáltalán nem villódzik, finom színátmenettel váltakozik az egyes színek között.

Lehet-e víz használata nélkül, csak illóolajjal használni az ultrahangos diffúzort?

Csak illóolajjal nem szabad használni a párásító készüléket! Az ultrahangos diffúzorok esetében a víz hordozóanyag és az illóolajat szállítja permetként. A diffúzor mikro molekulákká porlasztja a vizet és az olajat, melyek a tüdőnkben könnyebben felszívódnak és ezáltal aktívabban fejtik ki jótékony hatásukat.

Léteznek azonban száraz diffúzorok is, ahol vivőanyag nélkül az illóolajat közvetlenül porlasztja a készülék ezen típusú készülékek a nebulizerek.

Biztonságos egy ultrahangos diffúzort használni?

A diffúzorok használata biztonságos párologtatást tesz lehetővé, hiszen ezeket a készülékeket nyílt láng használata nélkül, elektromos hálózatról lehet üzemeltetni, nem igényelnek folyamatos felügyeletet, akár gyerekszobában is alkalmazhatók. A légzéskönnyítés szempontjából talán a leghatékonyabb módszer. Az ultrahangos párásítók porlasztása olyan hatást kelt, mint amikor a sós vízből készült orrspray-t használjuk. A légutakba nem párás levegő kerül, hanem az orrodat, légutakat is nedvesen tartó, apró vízcseppek, melyek nem engedik kiszáradni az orr nyálkahártyáját. Mivel az illóolaj nagyon érzékeny vegyület, hő hatására könnyen károsodhat. Míg az aromamécseseknél az olaj hevítésre kerül, addig az ultrahangos diffúzorban az illóolaj nem érintkezik hővel. Az éjszakai nyugodt alvás, zavartalan légzés érdekében sokkal érdemesebb ilyen készülékeket használni.

Milyen anyagból vannak a diffúzorok?

Szinte minden, a piacon elérhető aromaterápiás hidegpárásító készülék műanyagból készül. A gyakran előforduló fa mintázatú borítás PVC-ből készül, mivel olcsón kezelhető és ellenáll a vízgőznek. Az aroma-diffúzorok némelyike üvegből vagy kerámiaból  készül, és a legmagasabb árkategóriában találhatók. Ne feledje, hogy a citrusféléket tartalmazó illóolajok nagyobb valószínűséggel reagálnak negatívan a műanyagokkal, ezért fokozott óvatossággal járjon el, amikor a citrusfélék illóolajait műanyag diffúzorokban használja! Sok gyártó érvényteleníti a műanyag diffúzor termékeire vonatkozó garanciát, ha citrus illóolajokat tesz a termékbe. Mindig előbb vizet tegyen a tartályba és csak kis mennyiségű illóolajat használjon! Tartsa be a hígítási arányokat! Ha nem biztos abban, hogy egy műanyag ellenálló-e az adott illóolajnak, akkor cseppentsen egy csepp olajat a tartály külsejére, és bizonyosodjon meg róla, hogy néhány perc elteltével nem történt változás a műanyagon.

Az oldal tetejére