Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Illatgyertyák

A webáruházunkban elérhető illatgyertyák mind természetes alapanyagú szójaviasz gyertyák. A szójagyertya természetes, növényi alapú szójaviaszból készül, nem tartalmaz paraffinviaszt, mint a hagyományos gyertyák. A szójaviasz a szójabab növényi olajából készül, nem tartalmaz kőolaj származékokatA szójaviasz nem mérgező és sokkal tisztábban ég.

Mindenféle segédanyagok, toxinok, rákkeltő anyagok vagy szennyező anyagok nélkül készül, ami azt jelenti, hogy gyertyáink kisebb valószínűséggel váltanak ki allergiát. Növényi alapú viaszként nem bocsát ki káros melléktermékeket, és nem termel fekete kormot sem. Mivel alacsonyabb hőfokon ég, mint a hagyományos gyertyák, így az égési ideje jóval hosszabb, sokkal tovább használhatjuk őket. A szójagyertyák, mint illatos gyertyák általában természetes illatanyagokat, főképp illóolajokat tartalmaznak, így használatkor finom és természetes illattal töltik meg a helyiséget.

Amit a szójaviaszról és a paraffinviaszról tudnod kell:

  1. A hagyományos gyertyák alapanyaga a paraffinviasz, mely kőolaj alapú, vagyis végső soron kőolajból származik, amely nem megújuló vagy környezetbarát erőforrás. A paraffinviasz a kőolajból, szénből vagy olajpalából történő olajtisztítási eljárás terméke. 

  2. A kőolaj melléktermékeként a paraffin égéskor rákkeltő anyagokat bocsát ki: sok forrás összehasonlítja a paraffin égésében található vegyi anyagokat a dízel kipufogógázban található vegyi anyagokkal. 

  3. A szójaviasz alacsonyabb hőmérsékleten ég, mint a paraffinviasz, így lassabb és hosszabb az égése. Alacsonyabb hővel és nagyobb olvadékmedencével a szójaviasz olyan illatot hoz létre, amely sokkal erősebb és kellemesebb lesz.

  4. A szójaviaszt könnyebb tisztítani, mert biológiailag lebomlik. Könnyen tisztítható szappannal és vízzel.

Az oldal tetejére