Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

100% tisztaságú bio illóolajok - Ellenőrzött minőség

Organikus, tanúsított BIO illóolajok az Elemental (régebben MAYAM márkanéven is ismert) illóolaj választékából.

Az Elemental illóolajok az egyik legelismertebb organikus tanúsítással, az Ecocert/COSMOS minősítéssel rendelkeznek. Az Ecocert a legelterjedtebb, nemzetközileg is ismert francia biominősítés (FR-BIO-01). Van intézetük Németországban, Portugáliában, Romániában és Spanyolországban is. Az Ecocert logot a minősített bio kozmetikumokon találhatjuk meg. 

Rendezés:

BIO minősítés - minősített BIO illóolajok

A biogazdálkodás kereteit jogszabályok határozzák meg, melynek betartását független tanúsító szervezetek ellenőrzik. Ha valaki nem használ szintetikus növényvédő szereket, vagy a terméket nem permetezték, az nem jelenti azt, hogy az BIO minősítést kaphat. A bioterméket az ellenőrzési lánc végigkíséri a termőföldtől a boltokban való elhelyezésig.

Biotermék vegyszermentesen előállított alapanyagok felhasználásával készül, illetve a termesztés során csak biológiailag lebomló, vagy természetes szereket használtak fel hozzá. Ugyancsak tilos az előállításuk során (pl. vetőmag, stb.) génmanipulált szervezeteket felhasználni. További követelmény, hogy a termőföldet, amelyben az alapanyagokat termesztették, legalább három éve nem kezelték vegyszerrel.

Az oldal tetejére