Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

100% tiszta gyógyszerkönyvi illóolajok

Gyógyszerkönyvi minőségű illóolajok, melyek megfelelnek a PhEur (Európai gyógyszerkönyv) előírásainak. Az Európai Gyógyszerkönyv az Európa Tanács egyik intézményének, a strasbourgi székhelyű Európai Gyógyszerminőségi Igazgatóságnak a kiadványa. A tiszta, terápiás minőségű illóolajat a Gyógyszerkönyv előírásai alapján adagolják és válogatják. A Gyógyszerkönyv rögzíti a bizonyos hatású illóolajokban a hatóanyagok százalékos értékét. Ha ezen értékeknél eltérés mutatkozik, a hatás sem lesz az, amit elvárnánk. A 100%-os természetes illóolajok értékét a gazdag hatóanyag tartalom adja (több mint 100 különböző molekulát tartalmaz). Válassz a kínálatunkban szereplő tiszta, minőségi, gyógyszerkönyvi illóolajakból és élvezd az aromaterápia áldásos hatását!

Rendezés:

„A gyógyszerkönyv (latinul pharmacopoea) a gyógyszerkészítés, a gyógyszerminőség, a gyógyszerellenőrzés és a gyógyszerminősítés általános szabályait, valamint az egyes gyógyszerek minőségét és összetételét tartalmazó külön jogszabály szerinti szerv által kiadott, illetve módosított, a gyógyszergyártókra, forgalmazókra, orvosokra és gyógyszerészekre kötelező hivatalos kiadvány” (Az emberi felhasználásra szánt gyógyszerekről szóló 2005. évi XCV. törvény definíciója a gyógyszerkönyvre.) Fő célja: előírásokkal biztosítani a korszerű gyógyszeres terápiához szükséges legfontosabb gyógyszerek megfelelő elkészítését és azok megbízható minőségét.

A gyógyszerkönyv szakmai szabványgyűjtemény. Megadja a hivatalos anyagok elnevezését, leírását, jellemző tulajdonságait, minőségi kritériumait, adagolását, leírja az általánosan alkalmazható vizsgálómódszereket.

Az Európai Gyógyszerkönyv az Európa Tanács egyik intézményének, a strasbourgi székhelyű Európai Gyógyszerminőségi Igazgatóságnak (European Directory of Quality of Medicines, EDQM) kiadványa, amelynek 3 évente jelenik meg egy új kiadása (angol és francia nyelven), illetve évente 3 kiegészítő kötetet (supplementum) adnak ki.

Hazánk 1991 óta vesz részt az Európai Gyógyszerkönyvi Bizottság munkájában, először megfigyelőként, később teljes jogú tagként.

Miután Magyarországon a Gyógynövénykutató Intézet ellenőrző és minősítő jogköre 2008-at követően megszűnt, nincs az illóolajokra is vonatkozó minősítő szervezet. Az illóolajok kozmetikumként kerülnek forgalomba a gyógyhatásuk ellenére. Maga a Gyógyszerkönyv az, ami az illóolajokra jellemző értékeket rögzíti. A fő hatóanyagoknak a megfelelő százalékos arányban kell az illóolajban jelen lenniük a gyógyszerkönyvi minősítéshez. 

Az oldal tetejére