Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

100% tisztaságú BIO illóolajok - Ellenőrzött minőség

Organikus, nemzetközi tanúsítással rendelkező BIO illóolajok az Elemental (régebben MAYAM márkanéven is ismert) illóolaj választékából.

 

Az Elemental illóolajok az egyik legelismertebb organikus tanúsítással, az Ecocert/COSMOS minősítéssel rendelkeznek. Az Ecocert a legelterjedtebb, nemzetközileg is ismert francia biominősítés (FR-BIO-01). Az ökológiai termékek auditálása és tanúsítása terén Franciaországban és több mint 130 országban szerzett több mint 30 éves tapasztalatával az Ecocert a világ vezető szakértője a fenntartható tevékenységek és minőség tanúsításában.

  • Az Ecocert fő célja garantálni azt, hogy az általa ellenőrzött termékek megfelelnek a biogazdálkodás előírásainak.
  • Az Ecocert ellenőrző és tanúsító tevékenységét függetlenül, átláthatóan és hitelesen végzi a fogyasztók számára.
Rendezés:

BIO minősítés - minősített BIO illóolajok

A biogazdálkodás kereteit jogszabályok határozzák meg, melynek betartását független tanúsító szervezetek ellenőrzik. Ha valaki nem használ szintetikus növényvédő szereket, vagy a terméket nem permetezték, az nem jelenti azt, hogy az BIO minősítést kaphat. A bioterméket az ellenőrzési lánc végigkíséri a termőföldtől a boltokban való elhelyezésig.

Biotermék vegyszermentesen előállított alapanyagok felhasználásával készül, illetve a termesztés során csak biológiailag lebomló, vagy természetes szereket használtak fel hozzá. Ugyancsak tilos az előállításuk során (pl. vetőmag, stb.) génmanipulált szervezeteket felhasználni. További követelmény, hogy a termőföldet, amelyben az alapanyagokat termesztették, legalább három éve nem kezelték vegyszerrel.

ECOCERT BIO minősítés

A francia származású ECOCERT egy nemzetközileg elismert tanúsító szervezet, amely 2003-ban a kozmetikum-fejlesztők, gyártók, beszállítók, forgalmazók kezdeményezésére a világon elsőként vezette be a natúr és organikus kozmetikumok minősítésére szolgáló nemzetközi szabványát.

Az ECOCERT garantálja a megújuló forrásokból származó összetevőket és környezetbarát gyártási folyamatokat. Ennek megfelelően az ECOCERT által tanúsított kozmetikum biztos, hogy nem tartalmaz génmódosított alapanyagokat, parabéneket, fenoxietanolt, nanorészecskéket, szilikont, PEG származékokat, szintetikus illatanyagokat és színezékeket, állati eredetű összetevőket (kivéve az olyan, állatok által természetes módon előállított alapanyagokat, mint a tej, méz stb.). Ez a minősítés azt is feltételül szabja, hogy a csomagolás biológiailag lebomló vagy újrahasznosítható alapanyagokból készüljön. Az ECOCERT jelenleg több mint 1000 cég minősítését végzi világszerte.

Az oldal tetejére