Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Információk illóolajokról és diffúzorokról

Összegyűjtöttünk sok hasznos információt aroma diffúzorokról, aromaterápiáról és a természetes illóolajokról. Olvass folyamatosan frissülő blogunkban, ahol sok érdekességet is megtalálsz azon alapvető információk mellett, melyek szükségesek, ha párologtató készüléked van és illóolajokat használsz aromaterápiára vagy épp aromaolajokkal, netalán aromaterápiás füstölőkkel is illatosítasz.

Szójaviasz gyertyák - tiszta, természetes illatgyertyák

Szójaviasz gyertyák - tiszta, természetes illatgyertyák

A szójagyertya szójaviaszból készült illatgyertya, amelynek anyaga a szójabab olajából származik. A szójagyertyák a hagyományos paraffingyertyák természetesebb és környezetbarátabb alternatívájaként váltak népszerűvé. Íme néhány információ a szójagyertyákról:

Az eukaliptusz illóolaj fajtái

Az eukaliptusz illóolaj fajtái

Az eukaliptuszfa több mint 500 fajának többsége fontos haszonfa. Az Eucalyptus globulus és az Eucalyptus radiata az eukaliptuszfa két faja, amelyeket általában különböző tulajdonságokkal rendelkező illóolajok előállítására használnak.

Az aromaterápia története

Az aromaterápia története

Az illóolajok különböző célú felhasználása (terápiás, spirituális, higiéniai és rituális célok) az ókori civilizációkig nyúlik vissza, beleértve az indiaiakat, kínaiakat, egyiptomiakat, görögöket és rómaiakat, akik kozmetikumokban, parfümökben és gyógyszerekben egyaránt használták őket.

Autó illatosítás - Autós aroma diffúzorok

Autó illatosítás - Autós aroma diffúzorok

Sokan vagyunk, akik ha utánaszámolunk, életünk jelentős részét az autóban töltjük. Mindenki számára természetes, hogy ahol hosszabb időt tölt, ott kellemes illat legyen és jó érzésekkel töltse fel. Az autós párásítók olyan klímaszabályozott környezetet hoznak létre, amely egyrészt finom illatú és másrészt kellemes érzést is kelt.

Amit a füstölőkről érdemes tudni

Amit a füstölőkről érdemes tudni

A füstölők használata több ezer éves múltra tekint vissza és számos kultúrában használták különféle célokra. A füstülő különféle természetes anyagokból készül, beleértve a fa kérgét, gyökereit és gyantákat, amelyeket illóolajokkal kombinálnak, így aromás, illatos füst keletkezik.

Láng diffúzorok - aromaterápia és látvány

Láng diffúzorok - aromaterápia és látvány

Egész furcsa megoldás, de mégis gyönyörű a láng effekteket használó aromaterápiás párologtató készülék. Hőtermelés nélkül, ultrahangos eljárással porlasztja a vizet, így párásít és a kiömlő párát lánghatású LED fénnyel világítja meg. Tökéletesen szép az illúzió!

Aromaolaj vagy illóolaj - mi a különbség?

Aromaolaj vagy illóolaj - mi a különbség?

A legtöbb ember vonzódik a merészhez és a széphez, különösen, ha az otthon különböző területeinek díszítéséről van szó.  Az otthon egyik meghatározó része, amelyet gyakran figyelmen kívül hagynak, az illatok, amelyeket ma már állandónak tekintenek a különböző háztartásokban. A tiszta, finom illatkompozíciók többnyire aromaolajoktól és illóolajokból származnak. Mindkettő segíthet a békés és pihentető környezet megteremtésében.

Hajhullás kezelése aromaterápiával?

Hajhullás kezelése aromaterápiával?

A cédrusfa-, levendula-, kakukkfű- és rozmaring illóolajok hajnövekedést elősegítő tulajdonságokkal rendelkeznek. Ezeket az olajokat régóta használják az alopecia kezelésére, több mint 100 éve. 

Az ylang-ylang illóolaj hatásai

Az ylang-ylang illóolaj hatásai

Az idegrendszerre gyakorolt nyugtató és csillapító hatásának köszönhetően elősegíti az ellazulást, egy valóságos gyógymód a szorongásnak, a feszült idegállapotnak, a szexuális tevékenység stressz okozta nehézségeinek mérséklésében. 

A boróka illóolaj hatásai

A boróka illóolaj hatásai

A boróka jellegzetes tűlevelű örökzöld. Bogyója két évig érlelődik, mielőtt vízgőz desztillációval az illóolajat kinyerik belőle. A közönséges boróka illata nagyon kellemes, enyhén gyümölcsös, ám mégis gyógynövényes. Keverhető levendulával, citrussal és szantál illóolajjal.

Az oldal tetejére