Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Információk illóolajokról és diffúzorokról

Összegyűjtöttünk sok hasznos információt aroma diffúzorokról, aromaterápiáról és a természetes illóolajokról. Olvass folyamatosan frissülő blogunkban, ahol sok érdekességet is megtalálsz azon alapvető információk mellett, melyek szükségesek, ha párologtató készüléked van és illóolajokat használsz aromaterápiára vagy épp aromaolajokkal, netalán aromaterápiás füstölőkkel is illatosítasz.

Aromaolaj vagy illóolaj - mi a különbség?

Aromaolaj vagy illóolaj - mi a különbség?

A legtöbb ember vonzódik a merészhez és a széphez, különösen, ha az otthon különböző területeinek díszítéséről van szó.  Az otthon egyik meghatározó része, amelyet gyakran figyelmen kívül hagynak, az illatok, amelyeket ma már állandónak tekintenek a különböző háztartásokban. A tiszta, finom illatkompozíciók többnyire aromaolajoktól és illóolajokból származnak. Mindkettő segíthet a békés és pihentető környezet megteremtésében.

Hajhullás kezelése aromaterápiával?

Hajhullás kezelése aromaterápiával?

A cédrusfa-, levendula-, kakukkfű- és rozmaring illóolajok hajnövekedést elősegítő tulajdonságokkal rendelkeznek. Ezeket az olajokat régóta használják az alopecia kezelésére, több mint 100 éve. 

Az ylang-ylang illóolaj hatásai

Az ylang-ylang illóolaj hatásai

Az idegrendszerre gyakorolt nyugtató és csillapító hatásának köszönhetően elősegíti az ellazulást, egy valóságos gyógymód a szorongásnak, a feszült idegállapotnak, a szexuális tevékenység stressz okozta nehézségeinek mérséklésében. 

A boróka illóolaj hatásai

A boróka illóolaj hatásai

A boróka jellegzetes tűlevelű örökzöld. Bogyója két évig érlelődik, mielőtt vízgőz desztillációval az illóolajat kinyerik belőle. A közönséges boróka illata nagyon kellemes, enyhén gyümölcsös, ám mégis gyógynövényes. Keverhető levendulával, citrussal és szantál illóolajjal.

A narancs illóolaj jótékony hatásai

A narancs illóolaj jótékony hatásai

A narancsolaj a citrusfélék közé tartozó narancs illóolaja, amely már egészen az ókortól kezdve van jelen az orvoslás és a szépészet számos területén, hiszen alkalmazhatósági területei igen szélesek, és míg régen igazi luxuscikknek számított, napjainkban az egyik legnépszerűbb és legelterjedtebb illóolajok közé tartozik.

7 fontos illóolaj az időskorú, demenciában szenvedőknek

7 fontos illóolaj az időskorú, demenciában szenvedőknek

Az aromaterápiát több mint 5000 éve használják számos betegség kezelésére, beleértve a fertőzéseket és a gyulladásokat. Bebizonyosodott továbbá, hogy javítja az alvás minőségét, csökkenti a stresszt, enyhíti a fájdalmat, megnyugtatja a fájó ízületeket, küzd a daganatos megbetegedések hatásaival, és legyőzi számos mentális egészségügyi probléma, köztük a depresszió tüneteit.

Nyári alvászavar enyhítése illóolajokkal

Nyári alvászavar enyhítése illóolajokkal

Az álmatlanság, vagy akár a rossz alvási minőség gyakran előfordul a nyári időszakban. Ennek a legfőbb oka lehet az éjszakai magasabb hőmérséklet. Ugyanakkor a megváltozott, felborult napi rutinok, a hosszabb nappalok, pörgősebb, sűrűbb programok és a később történő lefekvés mind-mind okozhatják. Noha ez a fajta álmatlanság általában átmeneti jellegű, mégis sokat árthat.

Szaglás tréning – megoldás a szaglásvesztésre?

Szaglás tréning – megoldás a szaglásvesztésre?

Tudtad, hogy a COVID miatti szaglásromlás a fertőzöttek 75-80 százalékát érinti valamilyen szinten? Egyeseknél enyhébb tünetekkel, másoknál jóval erősebben jelentkezik. A kutatók szerint az egyetlen olyan terápiás módszer, amelynél pozitív hatást mutattak ki a vírusos szaglásvesztés esetében a szaglás tréning. A szaglás tréning módszert a Drezdai Egyetem szaglásklinikáját vezető Thomas Hummel fejlesztette ki még 2009-ben. Eredeti tanulmánya szerint a pácienseknek 12 hétig, naponta két alkalommal, alkalmanként 10-20 másodpercen át kell négyféle illóolajat orron át belélegezniük.

Természetes alapanyagú füstölők

Természetes alapanyagú füstölők

Sokan imádják a füstölőket és vannak, akik nem bírják az illatukat. Ha próbáltad már, akkor biztos előfordult veled olyan eset, hogy néhány füstölőnek elsőre kellemes illata volt, majd mégis szinte még a fejed is megfájdult tőle egy idő után. Fontos, hogy ha füstölőket használunk, akkor figyeljünk oda arra, hogy természetes alapanyagokból készült füstölőt válasszunk.

Tudtad, hogy az illóolajok nevüktől eltérően nem olajok?

Tudtad, hogy az illóolajok nevüktől eltérően nem olajok?

A zsíros olajokhoz csak állagukban hasonlítanak, de kémiai összetételük teljesen más. Az olajok fő tulajdonsága az, hogy fehér papírra cseppentve zsíros nyomot hagynak, és szoba-hőmérsékleten jelentéktelen a párolgásuk.

Az oldal tetejére